Εκπαίδευση

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βελτίωση σκύλων με αντικοινωνική συμπεριφορά

Μέσα από τα ομαδικά γκρουπ τρεξίματος προσφέρεται στον σκύλο μια επαρκής κοινωνικοποίηση. Ο σκύλος μαθαίνει να συνυπάρχει με άλλα σκυλιά και ανθρώπους. Συνδυάζει άλλους ανθρώπους και άλλους σκύλους με την χαρά της άσκησης και του παιχνιδιού.
Όταν ο σκύλος ασκείται εκκρίνονται στο σώμα του ορμόνες που του προκαλούν ευφορία. Συνδυάζοντας άλλα σκυλιά και ανθρώπους με αυτή την ευχάριστη συναισθηματική κατάσταση μειώνεται κατά πολύ ή σταματάει η αντίδραση του σκύλου μας σε ερεθίσματα (ανθρώπους, σκύλους) που προηγουμένως του προξενούσαν φόβο και πυροδοτούσαν αμυντικές συμπεριφορές . 
Στην ατομική εκγύμναση και ο σκύλος επίσης αποκομίζει πολλαπλά οφέλη.

Έρευνες δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση μέτριας έως υψηλής έντασης σε σταθερή βάση είναι ωφέλιμη για τον σκύλο μας με διάφορους τρόπους. Μπορεί να προσφέρει με ένα φυσικό τρόπο  ρύθμιση των επιπέδων του άγχους του σκύλου μας. Ενώ βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών (η βάση συνήθως τέτοιων συμπεριφορών είναι τα υψηλά επίπεδα άγχους), καλλιεργώντας παράλληλα αυτοπεποίθηση και σταθερό χαρακτήρα στον σκύλο μας. Δραστήρια και γεμάτα ενέργεια σκυλιά θα ωφεληθούν μέσα από αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής. Ενώ σκυλιά φοβισμένα και επιφυλακτικά θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και όρεξη για παιχνίδι.